składniki:
375 g mąki pszennej
2 jajka
250 ml mleka125 g masła (roztopionego)
1 strąk słodkiej czerwonej papryki
125 g fety
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki tymianku
sezam - do posypania
Piekarnik nagrzać do 210 stopni. W międzyczasie pokroić paprykę w kostkę i pokruszyć fetę. Do miski przesiać mąkę i dodać pozostałe suche składniki. Następnie dolać jajka roztrzepane z mlekiem oraz przestudzone masło. Dosypać paprykę z fetą niezyt dokładnie wymieszać (mają zostać grudki). Napełniać natłuszczone foremki lub papilotki do 3/4 wysokości, posypać sezamem i piec na złoto ok. 20 minut (u mnie trzeba było pół godziny).
0 komentarze:
Prześlij komentarz